Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Butter zum Einfetten
- 200 g Mandeln
- 30 g Buchweizen
- 250 g Möhren, in Stücken
- 3 Eier
- 100 g Honig
- 1 Prise Salz
- 2 EL geriebene Orangenschale
- ½ Pck. Backpulver
- 70 g Maismehl
Füllung
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 80 g Orangensaft
- 20 g Orangenlikör
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) von Dr. Oetker (2 Beutel à 15 g, glutenfrei)
- 30 g Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1036 kJ / 247 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Zwetschgen-Mais-Kuchen
3h
Mais-Muffins
50 min.
Aprikosen-Muffins
45 min.
Apfelkuchen mit Kürbiskernen
1h 25min
Baiser-Nusskuchen
1h 20min
Kokos-Guglhupf
1h 15 min.
Couscous-Kuchen mit Obst
1hod. 50min
Herbsttorte mit Orangencreme (glutenfrei)
4h 10min
Mango-Möhren-Torte
2h 30min
Apfel-Grieß-Kuchen
3h
Käsekuchen mit Heidelbeeren (zuckerfrei)
10 Std.
Orangen-Mandel-Kuchen (glutenfrei)
1h 5 min.