Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buchweizenbiskuit
- Öl, zum Einfetten
- 70 g Walnüsse, halbiert
- 100 g Buchweizen
- 6 Eier
- 120 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Salz
- 1 TL geriebene Orangenschale
Fruchtfülle
- 100 g Vollrohrzucker
- 2 EL Wasser
- 2 - 3 Äpfel
- 1 - 2 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 20 g Butter
- 40 g Schlagobers
- 6 Feigen, getrocknet, halbiert
- 1 Gelatineblatt
- 30 g Walnüsse, halbiert
Orangencreme
- 400 g Frischkäse, Doppelrahmstufe
- 250 g Mascarpone
- 90 g Feinkristallzucker
- 70 g Orangenlikör
- 140 g Orangensaft, frisch gepresst
- 2 TL geriebene Orangenschale
- 10 Stück blaue Trauben, kernlos, zum Dekorieren
- 2 - 3 Stück frische Feigen, geviertelt, zum Dekorieren
- 5 - 6 Stück Physalis, zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Rote-Rüben-Torte
1 Std. 40 Min
Biskuit
1h 30 min.
Haselnuss-Baiser-Torte mit Bananen-Karamell-Füllung
3h 15 min
Orangen-Möhren-Torte
2h
Gestürzter Apfelkuchen
1h 30 min.
Mango-Möhren-Torte
2h 30min
Kloster-Cremetorte
12 Std.
Betrunkener Isidor (Rum-Nuss-Schnitte)
2h 30min
Chai-Energiekekse (glutenfrei)
55 min.
Zitronen-Baiser-Torte
2 Std. 10 Min
Orangen-Schokoladen-Torte
3 Std. 40 Min
Orangen-Mandel-Kuchen (glutenfrei)
1h 5 min.