Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Butter, weich, in Stücken
- 3 - 4 Äpfel, groß (z. B. Granny Smith)
- 220 g Vollrohrzucker, etwas mehr zum Ausstreuen
- 50 g Schlagobers
- ½ TL Zimt, gemahlen, etwas mehr zum Bestreuen
- 2 TL Vanillezucker
- 2 Eier (Größe M), zimmerwarm
- 100 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Backpulver
- ½ TL grobes Meersalz
- ¼ TL Natron
- 180 g Buttermilch
- Sauerrahm zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2205 kJ / 527 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orient-Waffeln
25min
Apfelkuchen
1 Std.
Schokoladenkuchen mit flüssigem Kern
45min
Gewürz-Gugelhupf mit Walnüssen und Cranberrys
1 godz. 30 min
Portugiesische Crème Brûlée
25min
Mürbteiggalette mit Steinobst und Pistaziencreme
1 Std. 15 Min
Cheesecake mit Himbeeren vom Grill
5 Std. 20 Min
Heidelbeerkuchen mit Baiserhaube (Ciasto jagodowe z bezą)
2 Std.
Gedeckter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Apfelkuchen mit Weinteig
1 Std. 15 Min
Apfelkuchen satt
1 godz. 30 min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 godz. 30 min