Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Butter, weich, in Stücken
- 3 - 4 Äpfel, groß (z. B. Granny Smith)
- 220 g Vollrohrzucker, etwas mehr zum Ausstreuen
- 50 g Schlagobers
- ½ TL Zimt, gemahlen, etwas mehr zum Bestreuen
- 2 TL Vanillezucker
- 2 Eier (Größe M), zimmerwarm
- 100 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Backpulver
- ½ TL grobes Meersalz
- ¼ TL Natron
- 180 g Buttermilch
- Sauerrahm zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2205 kJ / 527 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Weinteig
1h 15min
Gedeckter Apfelkuchen
1h 30min
Fruchtige Zitronentarte mit Baisertupfen
4h 40min
Englische Früchtekuchen
3h 30min
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5h 40min
Rührkuchen mit Obst
1h
Emmer-Schoko-Muffins mit Kirschen
1h
Mandelkuchen
1h 30min
Kürbissuppe mit Korianderpesto
45min
Apfelkuchen mit Schaum
1h 15min
Möhrenkuchen mit Frischkäse-Guss
1h 30min
Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln
2h