![Roasted Pumpkin Soup with Orange Roasted Pumpkin Soup with Orange](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F8C32AF8-5B20-4F86-B6DC-C74E69848664/Derivates/6AE33C9E-14CA-4BE9-BEF0-874096403CFB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 - 1000 g pumpkin flesh, cut in pieces (1-2 cm)
- ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 1 pinch dried thyme
- 1 garlic clove
- 50 g extra virgin olive oil, plus extra for serving
- 100 g orange juice
- 1 orange, zest only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 811 kJ / 194 kcal
- Białko
- 2.94 g
- Węglowodany
- 14.66 g
- Tłuszcz
- 13.67 g
- Błonnik
- 5.45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1 Std. 10 Min
Chicken Provencale
1 Std.
Pumpkin Soup
35 Min
Lamb stew
Keine Bewertungen
Pearl Barley Risotto with Asparagus
1h 5 min
Pumpkin and Quince Soup
1 Std.
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 Min
Beef Goulash with Bread Dumplings
1h 30 min
Rhubarb and Ginger Spelt Cake
1h 20 min
Broccoli, Cauliflower and Courgette Soup, Tomatoes Stuffed with Tuna and Leeks, and Tomato Rice
45min
Pumpkin soup
35 Min
Leek and Potato Soup (TM5)
40 Min