Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Breadcrumbs
- 1 garlic clove
-
2
slices bread, torn in pieces (approx. 100 g)
lub 100 g gluten-free bread, torn in pieces (approx. 100 g) - 10 g fresh parsley, (approx. 1 small handful)
-
50
g Parmesan cheese, cut in pieces (3 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (3 cm)
Béchamel Sauce
-
40
g butter, cut in pieces
lub 40 g olive oil, cut in pieces - 40 g plain flour
- 1 pinch salt
- ½ tsp ground nutmeg
- 500 g milk
Vegetables
- 500 g water, for steaming
- 150 - 300 g cauliflower florets, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 - 300 g broccoli florets, cut in pieces (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1027 kJ / 245 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
Alternatywne przepisy
Cauliflower Mac and Cheese
1h 40 min
Tuna Fishcakes
1h 15min
Meatloaf
1h 30 min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1h 15min
Lamb and Leek Pie
2 godz.
Meat Loaf
1h 20 min
Cauliflower Cheese
50min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35min
Courgettes with Corn
25 min
Pea and Courgette Tarts
1h
Honey Glazed Carrots
30 min
Rice Salad with Eggs and Tuna
1h