Chicken and Mushrooms in Red Wine Sauce

Chicken and Mushrooms in Red Wine Sauce

3.2 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • olive oil
    30 g
  • red onions halved
    450 g
  • bacon cubes
    80 g
  • chicken stock paste, homemade
    1 heaped tsp
    1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • dried herbes de Provence
    ½ Tbsp
  • red wine
    200 g
  • water
    100 g
  • floury potatoes skin on, cut in cubes (3 cm )
    500 g
  • chicken thighs, skinless, boneless (approx. 550 g)
    4 - 5
  • fresh mushrooms quartered
    250 g
  • fresh parsley chopped, to garnish
    1 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 445 kcal / 1862 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...