Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 450 g red onions, halved
- 80 g bacon cubes
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - ½ Tbsp dried herbes de Provence
- 200 g red wine
- 100 g water
- 500 g floury potatoes, skin on, cut in cubes (3 cm )
- 4 - 5 chicken thighs, skinless, boneless (approx. 550 g)
- 250 g fresh mushrooms, quartered
- 1 Tbsp fresh parsley, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Cream of Vegetable Soup
15 min
Pork Chops with Orange
2h 25 min
Slow-cooked Chorizo and Squid Stew with Butter Beans
5 Std. 30 Min
Beef and Tomato Stew
1h 25 min
Duck, Apricot and Pine Nut Pastilla
50 Min
Stuffed Pork Fillet with Celery and Potato Purée
55 min
Balsamic Salmon and Courgette Noodles
25 Min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45 Min
Steamed Beef with Ground Rice
1h
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45 Min
Beef Bourguignon
1h 30min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20min