Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 450 g red onions, halved
- 80 g bacon cubes
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - ½ Tbsp dried herbes de Provence
- 200 g red wine
- 100 g water
- 500 g floury potatoes, skin on, cut in cubes (3 cm )
- 4 - 5 chicken thighs, skinless, boneless (approx. 550 g)
- 250 g fresh mushrooms, quartered
- 1 Tbsp fresh parsley, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1h
Lamb Stew
50min
Lamb Spezzatino
1h 45min
Fish and potatoes with tomato sauce
50min
Lasagne Bolognese
2h 30min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30min
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45min
Lamb tagine with apricots and honey
1h 30min
Prawn Gratin with Pink Peppercorns
30min
Chicken and mushrooms in red wine
45min
Fish and potatoes with tomato sauce
50min
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45min