![Fusilli al pesce spada e mandorle Fusilli al pesce spada e mandorle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/951C3CF0-9F24-4411-A445-F29978D08052/Derivates/49D5DCE9-3858-4871-AF8B-833256D95F48.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaini rasi di aglio in polvere
- 1 peperoncino secco piccante, sbriciolato a mano
- 40 g di mandorle tritate in granella
- 1 cucchiaio di menta secca tritata
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di pesce spada a tocchetti (2 cm circa)
- 650 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca tipo fusilli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2083 kJ / 498 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50min
Penne allo Spada profumate allo zenzero
30 min
Spaghetti pesce spada, peperoni e bottarga
50min
Penne di farro con pesce spada
40 min
Pennette con spada e melanzane
50min
Penne al sugo di calamari
40 min
Mezze maniche integrali allo spada e violette
1 godz. 5 min
Pasta rossa con gamberetti e pomodorini
30 min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35min
Farfalle pesto e gamberi
20min
Farfalle al salmone e pinoli
20min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20min