Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g salted butter, plus extra for greasing
- 4 egg whites, from large eggs
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 200 g fresh spinach leaves
- 40 g soft goat's cheese
- 200 g curd cheese (quark)
- 15 g cornflour
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 6 fresh basil leaves
- 4 egg yolks, from large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 971 kJ / 233 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergine Caviar (Moutabel)
55min
Onion Ricotta Cakes with Sage
1h
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45 min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Baked spinach and eggs
35min
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 godz. 15 min
Stuffed vegetables
1h 5min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1h 40min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 Std. 20 Min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h