Spinach and Cheese Soufflés

Spinach and Cheese Soufflés

4.6 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • salted butter for greasing
  • egg whites from large eggs
    4
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    30 g
  • fresh spinach leaves
    200 g
  • soft goat's cheese
    40 g
  • curd cheese (quark)
    200 g
  • cornflour
    15 g
  • fine sea salt
    2 pinches
  • ground black pepper
    2 pinches
  • fresh basil leaves
    6
  • egg yolks from large eggs
    4

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 233 kcal / 971 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...