Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- 100 g dried Puy lentils
- 200 g quinoa
- 200 g cucumber, cut in pieces
- 500 g tomatoes, quartered
- 10 g fresh coriander, stalks included
- 15 g fresh parsley leaves
- 15 g fresh mint leaves
- 75 g extra virgin olive oil
- 30 g lemon juice, freshly squeezed
- 1 tsp sumac
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1926 kJ / 460 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1sa 35 dk
Cooked Quinoa
15min
Tomato Sauce
40 min
Millet Salad with Lentils and Pomegranate
2h 35min
Colourful Quinoa Salad
40 min
Wild Rice and Tuna Salad
50 min
Green Goddess Quinoa Salad
40 min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20min
Quinoa Broth
35 min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45 min
Quinoa and Vegetable Bowl with Tahini Dressing
40 min
Quinoa Salad with Brazil Nut and Cilantro Pesto
55 min