Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla en trozos
- 2 - 3 dientes de ajo
- 3 - 4 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de aceite de oliva
- 150 g de jamón curado en dados
- 300 g champiñones frescos laminados
- 800 g de patatas chascadas (en trozos de 3 cm)
- 600 g de caldo de pollo
- 80 g de vino blanco
- 1 cucharadita de pimentón
- 1 - 2 pellizcos de hebras de azafrán
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 993 kJ / 237 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1413.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbanzos con chistorra
40min
Lentejas guisadas
50min
Judías pintas con verduras
35min
Patatas guisadas con huevos
45min
Judías blancas con espinacas al azafrán
25min
Guiso de garbanzos con verduras
45min
Garbanzos con tomate, piquillos y atún
45min
Espinacas con garbanzos a la sevillana
45min
Arroz caldoso con verduras y espinacas
45min
Sopa de ajo con tomate
40min
Patatas guisadas con arroz y morcilla de Burgos
50min
Patatas guisadas con calamares
40min