Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle

Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle

4.5 287 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie glatt, ohne Stiele
    ½ Bund
  • Kohlrabi in Stücken
    400 g
  • Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
    1
  • Butter
    30 g
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Räucherforellenfilets in Stücken
    400 g
    400 g Lachs, geräuchert, (Stremellachs), in Stücken
  • Meerrettich aus dem Glas
    35 g
  • Muskat
    ¼ TL
  • Sahne
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 279 kcal / 1169 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...