Urządzenia i Akcesoria
Grand Marnier® soufflé
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
butter for greasing
-
white sugar plus 6 tsp extra for coating70 g
-
full cream milk250 g
-
vanilla bean paste1 tsp
-
egg yolks3
-
gluten free flour mix (see Tips)20 g
-
Grand Marnier®60 g
-
egg whites5
-
pure icing sugar for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
81.5 mg
Białko
7 g
Kalorie
1365.5 kJ /
325 kcal
Tłuszcz
17.6 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
35.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Oysters with lime granita
5 min
Milk bread (Challah)
2 godz. 20 min
Cheese soufflés
30 min
Asian-style fish fillets
30 min
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
1 godz. 30 min
Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1 godz.
Zesty avocado with crab
10 min
Grain salad lettuce cups (Dani Valent)
1 godz. 55 min
Pâtè with Riesling
3 godz.
Steamed asparagus with caper crumbs
30 min
Oysters Mignonette
5 min
Sabayon
15 min