Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, for greasing
- 70 g white sugar, plus 6 tsp extra for coating
- 250 g full cream milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 3 egg yolks
- 20 g gluten free flour mix (see Tips)
- 60 g Grand Marnier®
- 5 egg whites
- pure icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1365.5 kJ / 325 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 81.5 mg
Alternatywne przepisy
Floating islands
1h
Gazpacho
1h 15min
Tiramisu
5h 20 min.
Sabayon
15min
Hollandaise sauce
15min
Blue Cheese Soufflés
45min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25hod. 15min
Cheese soufflés
30min
Mixed berry clafoutis
40min
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25min
Cherry clafoutis
1h 5min
Scallops with pea purée
25min