![Grand Marnier® soufflé Grand Marnier® soufflé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F1CF2E17-24BD-43B4-9C53-F588FD0D55F2/Derivates/3668495F-6408-4924-B803-4CD22266CCA4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, for greasing
- 70 g white sugar, plus 6 tsp extra for coating
- 250 g full cream milk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 3 egg yolks
- 20 g gluten free flour mix (see Tips)
- 60 g Grand Marnier®
- 5 egg whites
- pure icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1365.5 kJ / 325 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 81.5 mg
Alternatywne przepisy
Tiramisu
5h 20min
Almond milk jellies with fruit coulis
4h 55min
Cherry clafoutis
1 Std. 5 Min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24 Std. 35 Min
Blue Cheese Soufflés
45min
Savoiardi with mango and passionfruit
2 godz. 10 min
Orange liqueur zabaglione
15min
Orange-brined turkey
29 godz. 45 min
Pavlova towers
4 Std. 30 Min
Pineapple parcels
1h
Pears in red wine
3 Std. 20 Min
Scallops with pea purée
25min