Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Ale
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 250 g Dinkelmehl Type 630
- 250 g Weizenmehl Type 405
- 2 TL Salz
- 1 EL Öl
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 1 TL Koriander, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 899 kJ / 215 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brötchen
1 godz. 40 min
Birnen-Thymian-Speckbrötchen
15h
Weizen-Dinkel-Brot
1 Std. 30 Min
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 Std. 30 Min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 Std. 30 Min
Röggelchen für Halven Hahn
1 Std. 35 Min
Weißbrot
15h
Bergisches Urbrot
17h
Nussknacker
15h 30min
Tiroler Schinkenbrot
16h 15 min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Pain de Campagne (Französisches Landbrot)
76h