Wersje kompatybilne
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g desiccated coconut
- 700 g cold water, plus extra for soaking rice
- 250 g basmati rice
- 600 - 800 g firm white fish fillets (such as rockling, trevally or cod) cut into pieces (3 cm)
- 1 lime, juice only (approx. 20 g)
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 70 g tamarind pulp
- 150 g hot water
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 2 garlic cloves
- 80 g brown onion
- 2 fresh long green chillies, cut into halves and deseeded, if desired
- 50 g fresh tomatoes
- 30 g coconut oil
- 1 tsp chilli powder, plus extra to taste (optional)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1672.8 kJ / 398.2 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 24.6 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 541.7 mg
Alternatywne przepisy
Beef rendang
1 Std. 55 Min
Thai green chicken curry
30 min
Balti coconut fish curry
50min
Lamb saag
1h 30min
Sambhar
1h 30min
Beef madras
1h 30min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1h
Coconut turmeric fish curry
40 min
Goan prawn curry
25min
Coconut fish curry
1h 10min