Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g natural yoghurt
- 40 g day old bread (approx. 1 slice), cut into pieces (2 cm)
- 540 g water
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (approx. 4 cm)
- ½ lemon zested, no white pith, and juiced
- 400 g firm white fish fillets, cut into pieces (2 cm) (see Tips)
- 1 egg
- 2 pinches chilli powder
- 1 tsp salt, plus extra to season
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- extra virgin olive oil, for forming balls
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 971.5 kJ / 231.3 kcal
- Białko
- 26.3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1055.9 mg
Alternatywne przepisy
Pâtè with Riesling
3 Std.
Cucumber soup
25 min
Fish and mixed vegetable parcels
1h 15 min
Brussels sprouts with lime crumb
20min
Meatloaf with mushroom sauce
1h 15 min
Creamy turkey stew (TM5)
3 godz. 50 min
Coconut coffee crunch
24 Std. 20 Min
Asparagus and pipis (clams) risotto
1h 30min
Crispy bread with tapenade
45 min
Cod with citrus butter
40 min
Broccoli and blue cheese soup
25 min
Balsamic salmon and zucchini noodles
35 min