Fish balls with yoghurt sauce

Fish balls with yoghurt sauce

3.5 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

  • natural yoghurt
    250 g
  • day old bread (approx. 1 slice), cut into pieces (2 cm)
    40 g
  • water
    540 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    4 sprigs
  • spring onions/shallots trimmed and cut into pieces (approx. 4 cm)
    2
  • lemon zested, no white pith, and juiced
    ½
  • firm white fish fillets cut into pieces (2 cm) (see Tips)
    400 g
  • egg
    1
  • chilli powder
    2 pinches
  • salt plus extra to season
    1 tsp
  • ground black pepper plus extra to season
    ½ tsp
  • extra virgin olive oil for forming balls

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 231.3 kcal / 971.5 kJ
Białko 26.3 g
Tłuszcz 9.9 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 1055.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...