Pannacotta di foie gras con composta di fichi e mele

Pannacotta di foie gras con composta di fichi e mele

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porzioni

Składniki

Composta di fichi e mele
  • di fichi secchi morbidi
    140 g
  • di mele Granny Smith sbucciate e a pezzi (1 cm)
    200 g
  • di zucchero di canna
    15 g
  • di vino Porto
    25 g
    25 g di vino bianco, liquoroso dolce (tipo Malvasia)
  • di cannella in polvere
    1 pizzico
Pannacotta al foie gras
  • di vino Porto
    50 g
    50 g di vino bianco, liquoroso dolce (tipo Malvasia)
  • bacca di anice stellato
    1
  • di fegato d'anatra (foie gras) fresco a pezzi (1 cm)
    150 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    200 g
  • di pepe macinato
    2 pizzichi
  • fogli di gelatina
    2

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 312 kcal / 1298 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...