Wersje kompatybilne
Pannacotta di foie gras con composta di fichi e mele
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Composta di fichi e mele
- 140 g di fichi secchi morbidi
- 200 g di mele Granny Smith, sbucciate e a pezzi (1 cm)
- 15 g di zucchero di canna
-
25
g di vino Porto
lub 25 g di vino bianco liquoroso dolce (tipo Malvasia) - 1 pizzico di cannella in polvere
Pannacotta al foie gras
-
50
g di vino Porto
lub 50 g di vino bianco liquoroso dolce (tipo Malvasia) - 1 bacca di anice stellato
- 150 g di fegato d'anatra (foie gras) fresco a pezzi (1 cm)
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 2 fogli di gelatina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1298 kJ / 312 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Panna cotta agli anacardi con salsa ai lamponi (vegan)
2 Std. 25 Min
Bavarese al mandarino
4 Std. 45 Min
Budino al cioccolato bianco e caramello
24h 30 min
Bavarese al melone aromatizzata al Porto
3 Std. 15 Min
Bigné al Gorgonzola ricoperti di cioccolato
1h 25min
Crema inglese
15 min
Monte bianco
1 Std.
Meringhe al caramello con crema inglese
30 Min
Galette des rois ai marroni
Brak ocen
Éclair alla crema di lamponi e pistacchi
12h
La nuova Sacher di Luca Montersino
3h 30min
Pavlova
2h 45min