Pannacotta di foie gras con composta di fichi e mele

Pannacotta di foie gras con composta di fichi e mele

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porzioni

Składniki

Composta di fichi e mele
  • 140 g di fichi secchi morbidi
  • 200 g di mele Granny Smith sbucciate e a pezzi (1 cm)
  • 15 g di zucchero di canna
  • 25 g di vino Porto
    25 g di vino bianco, liquoroso dolce (tipo Malvasia)
  • 1 pizzico di cannella in polvere
Pannacotta al foie gras
  • 50 g di vino Porto
    50 g di vino bianco, liquoroso dolce (tipo Malvasia)
  • 1 bacca di anice stellato
  • 150 g di fegato d'anatra (foie gras) fresco a pezzi (1 cm)
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • 2 fogli di gelatina

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 312 kcal / 1298 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...