
Urządzenia i Akcesoria
Pasta "alla Norma"
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portion
Składniki
-
eggplants (approx. 24.5 - 25 oz) cubed (approx. ¾ in.)2
-
salt divided2 ½ tsp
-
extra virgin olive oil plus extra to sauté1 oz
-
garlic cloves2
-
plum tomatoes ripe, peeled, quartered, deseeded28 oz
-
sugar1 pinch
-
fresh basil leaves only, dried and hand torn, divided4 sprigs
-
freshly ground black pepper1 pinch
-
water53 oz
-
pasta dry, e.g. farfalle (bow tie pasta)10 ½ oz
-
ricotta salata drained3 ½ oz
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
302 kcal /
1264 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Italian Pasta
10 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone