Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 eggplants (approx. 24.5 - 25 oz) cubed (approx. ¾ in.)
- 2 ½ tsp salt, divided
- 1 oz extra virgin olive oil, plus extra to sauté
- 2 garlic cloves
-
28
oz plum tomatoes ripe, peeled, quartered, deseeded
lub 17 ½ oz canned whole tomatoes - 1 pinch sugar
- 4 sprigs fresh basil, leaves only, dried and hand torn, divided
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 53 oz water
- 10 ½ oz pasta, dry, e.g. farfalle (bow tie pasta)
-
3 ½
oz ricotta salata, drained
lub 3 ½ oz ricotta al forno, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1264 kJ / 302 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil Moussaka
2u. 20min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Steamed Scallops with Sweet Pea Purée
25min
Pasta with Spring Greens and Parmesan Bread Crumbs
45min
Cherry-Cacao Sorbet
30min
Vegetarian Burger
1h 15min
Mushroom Risotto
30min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1h
Vegetarian Lasagna
2h 30min
Crispy Eggplant with Tomato Basil Sauce (Hestan Cue™)
50min
Risotto with Broccolini
35min
Eggplant and Tomato Pasta
45min