Wersje kompatybilne
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gorgonzola panna cotta
- 90 g Gorgonzola cheese, cut into pieces (2 cm)
- 400 g full cream milk
- 300 g pouring (whipping) cream
- ¾ tsp agar agar powder (see Tips)
Pear and walnut salad
- 30 g macadamia oil
- 1 tbsp lemon juice
- 1 tsp Dijon mustard
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 100 g mixed salad greens
- 50 g walnuts
- 1 pear, cut into halves, cored and cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1690.5 kJ / 402.5 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 36.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 340.4 mg
Alternatywne przepisy
Brioche fruit tarts
4h
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1 Std. 40 Min
Spiced oranges and dates with yoghurt cream
30min
Spiced red wine pears
45min
Gin and juniper berry marmalade
1h 30min
Sabayon
15min
Rosewater madeleines
30min
Watermelon gazpacho with jalapeño oil
1h 20min
Steamed orange puddings
1 Std. 25 Min
Cheese soufflés
30min
Sous vide salmon with avocado cream (TM5)
1h 5min
Sunny gazpacho
25min