![Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BB57FC79-668A-4CA4-BC66-767AFC9B3ED2/Derivates/9B80BAF5-667A-4F42-86CB-8AA11081ECA6.jpg)
Wersje kompatybilne
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gorgonzola panna cotta
- 90 g Gorgonzola cheese, cut into pieces (2 cm)
- 400 g full cream milk
- 300 g pouring (whipping) cream
- ¾ tsp agar agar powder (see Tips)
Pear and walnut salad
- 30 g macadamia oil
- 1 tbsp lemon juice
- 1 tsp Dijon mustard
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 100 g mixed salad greens
- 50 g walnuts
- 1 pear, cut into halves, cored and cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1690.5 kJ / 402.5 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 36.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 340.4 mg
Alternatywne przepisy
Gougère puffs with salmon mousse
25h 35min
Stuffed mushrooms with Manchego cheese
40p
Fruity pear mince tarts
2h 30min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 Std. 10 Min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Mandarin crème brûlée
4h 15min
Romesco dip
10p
Shichimi togarashi oysters
1 Std. 10 Min
Mixed mushroom pâté
1 Std. 25 Min
Gougères
55 min
Roasted vegetables with horseradish cream
40p