Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carrot muffins
- 250 g raw almonds
- 50 g brown sugar
- 1 orange, zest only, no white pith
- 300 g carrots, cut into pieces (approx. 3 carrots)
- 4 eggs
- 80 g gluten free cornflour
- 1 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- 1 pinch salt
- 1 tbsp poppy seeds
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground nutmeg
- 40 g vegetable oil
- 20 g sultanas
- 50 g desiccated coconut
Topping
- 6 tbsp crème fraîche
- 1 carrot, peeled into thin ribbons, for decorating
- pure maple syrup, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1240.3 kJ / 295.3 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 85.6 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2 godz. 15 min
White chocolate and cardamom buckwheat cookies
55min
Zucchini slice
45 min
Gluten free fruit and nut loaf
55min
Healthy biscuits
35min
Chocolate sweet potato slice
1 Std. 15 Min
Apricot macadamia biscuits
40 min
Wheat, nut and dairy free muesli slice
1 godz. 45 min
Spinach and feta muffins
40 min
Banana, walnut and date loaf
55min
Basic berry muffins
40 min
Healthy banana bread
1 Std. 15 Min