Urządzenia i Akcesoria
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
olive oil30 g
-
onion seeds½ tsp
-
dried red chillies2
-
onions quartered300 g
-
pumpkin flesh diced (1 cm)450 g
-
ground turmeric½ tsp
-
chilli powder to taste¼ - ½ tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
plain yoghurt (opcjonalnie) for serving4 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
2 g
Kalorie
492 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
8.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Coconut Dhal
20 min
Chickpea Sundal
6 godz. 45 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Potato Curry
12 godz. 50 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Aloo Beetroot Tikki
1 godz.
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min
Vegetable Biryani
50 min
Chana Masala
45 min