Urządzenia i Akcesoria
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
olive oil30 g
-
onion seeds½ tsp
-
dried red chillies2
-
onions quartered300 g
-
pumpkin flesh diced (1 cm)450 g
-
ground turmeric½ tsp
-
chilli powder to taste¼ - ½ tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
plain yoghurt (opcjonalnie) for serving4 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
2 g
Kalorie
492 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
8.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegetable Biryani
50 min
Palak Paneer
45 min
Saag Paneer
13 godz.
Indian Vegetable Curry
50 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Paneer Makhani
1 godz.
Sambhar
1 godz. 5 min
Indian vegetable curry
50 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Chana Masala
45 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min