![Meat and Rice Casserole Meat and Rice Casserole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8e8db004-bafc-4e5b-9cc7-d28a5074f53b/Derivates/ce9f6cf1-6953-4031-ab42-4fe12d81b268.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz fresh basil leaves (approx. 4 sprigs, 40 leaves)
- 6 sprigs fresh parsley (approx. 60 leaves)
- 1 oz Pecorino cheese
- 1 oz dried tomato
- 5 oz yellow onions
- 2 garlic cloves
- 1 oz olive oil
- 16 oz ground beef
- 14 ½ oz canned crushed tomatoes
- 43 oz water, divided
- 1 tsp beef stock paste
- 1 ½ tsp salt, divided
- 1 pinch ground pepper
- 12 ½ oz white basmati rice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2163.2 kJ / 517 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 58.2 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 884.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Breasts Pizzaiola
55 min
Spaghetti Carbonara Pie
1 Std. 50 Min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 min
Chicken Tetrazzini
40 min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Beef Stroganoff
1 godz.
Beef Ragout with Macaroni
30 min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Chicken Cacciatore with Orzo
1 godz. 5 min
Mexican Lasagna
1 Std. 20 Min
Beef Tostadas
1h 10min
Basque Chicken
1h 10min