Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dente de alho
- 4 filetes de anchova, em óleo, escorridos
- 60 g tomate seco, em óleo, escorrido
- 50 g azeite
- 1200 g água
- 1 c. chá de sal
- 300 g brócolos, só os floretes
- 320 g massa tipo penne s/ glúten
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2012.6 kJ / 481 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 73.3 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fettuccini com tomate seco e cogumelos
1h
Massa com tomate-cereja e pesto de coentros e avelã
30min
Massa com espinafres e bechamel de amêndoas
8 godz. 30 min
Massa com brócolos e queijo
50min
Strogonoff de legumes
30min
Penne com legumes no forno
1h 5min
Massa com molho de tomate cru e almôndegas de aveia e cenoura
1h
Tagliatelle com cogumelos salteados
40min
Farfalle com curgete e limão
45min
Esparguete integral com molho de abacate e 'parmesão' vegan
25min
Penne com molho de tomate seco e espinafres
35min
Arroz de cogumelos, curgete e manjericão
40min