Paneer Makhani

Paneer Makhani

4.7 293 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • raw cashew nuts
    25 g
  • water plus 2 Tbsp
    200 g
  • garlic cloves
    5
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    20 g
  • ghee plus extra for frying
    50 g
  • onions quartered
    70 g
  • passata
    300 g
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • desiccated coconut
    1 tsp
  • Kashmiri chilli powder
    1 tsp
  • ground coriander
    ½ tsp
  • ground cumin
    ½ tsp
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • garam masala
    ½ tsp
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • mixed vegetables (e.g. potatoes, carrots, cauliflower, cut in 2 cm pieces, or peas)
    250 g
  • paneer cheese diced (2 cm)
    250 g
  • plain yoghurt
    75 g
  • double cream
    50 g
  • caster sugar
    ½ tsp
  • fresh coriander leaves chopped, for garnishing
    5 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 533 kcal / 2229 kJ
Białko 18.7 g
Tłuszcz 41.4 g
Węglowodany 21.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...