Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Lauch, in groben Stücken
- 30 g Butter
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- 1 EL Zitronensaft
- 50 g Polenta
- 800 g Wasser
- 50 g Schlagobers
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - ¼ TL Muskat, gemahlen
- 1 TL Balsamico-Essig
- 4 EL frische Petersilie, gehackt, zum Garnieren
- 6 TL Kürbiskernöl, zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 600 kJ / 143 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlrabisuppe
45 Min
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40 Min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35 Min
Sellerie-Kartoffel-Suppe mit Kräuterklößchen
1h
Gemüsesuppe bianco
35 Min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50 Min
Apfel-Porree-Cremesuppe
55 Min
Pastinaken-Cremesuppe
45 Min
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35 Min
Blumenkohl-Cremesuppe
30 Min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45 Min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40 Min