Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 265 g Milch
- 265 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- 80 g Polenta
- 60 g Frischkäse
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 872 kJ / 208 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto
30min
Polenta
30min
Frische Gnocchi mit Taleggiosauce
2h
Polenta Lauchsuppe mit Kernöl
20 min.
Spinat-Risotto mit Safrancreme
40 min.
Polenta mit Trüffel und Ei
35min
Cremige Polenta mit Wildkräuterkäse und pochiertem Ei
45 min.
Schollenröllchen auf Safranrisotto
35min
Schnelle cremige Polenta
25 min.
Polenta-Taler
1h 10 min.
Polenta mit Spinat und Käse
1h
Parmesan-Polenta-Rauten als Beilage zu Tomaten-Paprika-Pisto
45 min.