![Eggplant and Tomato Pasta Eggplant and Tomato Pasta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cd506bc9-d643-4989-a3a3-ee6641fdf132/Derivates/6932d0dc-03de-46a4-a41e-76b9992709ea.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 1 oz olive oil
- 2 garlic cloves
- 4 oz yellow onions, quartered
-
21
oz ripe tomatoes, cut into pieces (¾ in.)
lub 21 oz canned whole tomatoes - 1 tsp Italian seasoning
- 1 ½ tsp salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- 1 tsp sugar
- 16 oz eggplant, cut into pieces (¾ in.)
- 12 oz dried pasta, eg. farfalle (bow tie pasta) or amori
- 24 ½ oz water
- 3 sprigs fresh basil leaves (approx. 20 medium leaves)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2146 kJ / 513 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stuffed Vegetables
1 Std. 20 Min
Chard in Parmesan Broth with Tortellini
45min
Mushroom Risotto
30 dk
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55 dk
One-Pot Barley and Vegetables
1 Std. 10 Min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2 godz. 45 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 dk
Shrimp and Green Pea Pasta
40min
Vegetable Patties
1sa
Greek Lentils and Rice
40min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 dk
Tofu Stew
30 dk