Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva
- 180 g de cebolla en cuartos
- 80 - 90 g de puerro (solo la parte blanca) en rodajas
- 150 g de pimiento rojo en trozos
-
120
g de salsa de tomate
lub 120 g de tomate frito estilo casero - 600 g de patatas peladas y chascadas en trozos
- 400 g de agua
- 1 cucharadita rasa de sal
- 400 g de chicharros limpios (en rodajas de 4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1341 kJ / 320 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 561.6 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de trucha del Órbigo
35 min
Patatas guisadas con conejo
50 min
Pote gallego de repollo
2 godz. 40 min
Caldo gallego exprés
30 min
Marmitako de caballa
50 min
Sopa marinera asturiana
30 min
Cordero guisado con uvas blancas
1h
Sopa de cilantro, bacalao y huevos
30 min
Conejo al chilindrón
1h
Fabes con pulpo
45 min
Fabes con almejas
30 min
Arroz caldoso con mejillones
50 min