Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva
- 180 g de cebolla en cuartos
- 80 - 90 g de puerro (solo la parte blanca) en rodajas
- 150 g de pimiento rojo en trozos
-
120
g de salsa de tomate
lub 120 g de tomate frito estilo casero - 600 g de patatas peladas y chascadas en trozos
- 400 g de agua
- 1 cucharadita rasa de sal
- 400 g de chicharros limpios (en rodajas de 4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1341 kJ / 320 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 561.6 mg
Alternatywne przepisy
Potaje de vigilia
30min
Fabes con pulpo
45min
Alubias con gambas
20 min
Fabes con almejas
30min
Marmitako de caballa
50min
Marmitako
40min
Pote asturiano
26 godz. 30 min
Bacalao con berza y garbanzos
50min
Sopa de berberechos y gambones
50min
Patatas guisadas con gambas, mejillones y almejas
1h
Marmitako para dos
30min
Arroz caldoso con mejillones
50min