![Chocolate and red wine cake with pears Chocolate and red wine cake with pears](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1B07F127-C7A2-4926-8522-C9E6AA2C8B81/Derivates/D32811D4-14C8-479F-B370-760E1CE19DC3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- butter, for greasing
- 250 g plain flour
- 70 g cocoa powder
- 1 tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground cloves
- 2 tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp baking powder
- 250 g caster sugar
- 1 pinch salt
- 2 eggs
- 200 g buttermilk
- 100 g olive oil
- 1 tsp vanilla bean paste
- 200 g red wine
- 270 g dark chocolate, broken into pieces (approx. 1 cm)
Red wine pears
- 2 pears (see Tips) cored and cut into thick wedges (approx. 2 cm)
- 4 tbsp soft dark brown sugar
- 200 g red wine
- 200 g whipped cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1568.8 kJ / 373.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 226.6 mg
Alternatywne przepisy
Rhubarb and strawberry fool
2 Std. 15 Min
Caramel, date and walnut bundt
1 godz. 15 min
Hazelnut torte
3h 15min
Apple cake
1 godz.
Marble cake
2 Std.
Yoghurt cake
1h 40min
Almond briouats with honey and sesame seeds
1 godz.
Coconut butter cake
1 godz.
Panforte
1 godz. 30 min
Steamed orange puddings
1h 25 min
Milk bread (Challah)
2 Std. 20 Min
Chocolate fondant cake
40 min