Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- butter, for greasing
- 250 g plain flour
- 70 g cocoa powder
- 1 tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground cloves
- 2 tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp baking powder
- 250 g caster sugar
- 1 pinch salt
- 2 eggs
- 200 g buttermilk
- 100 g olive oil
- 1 tsp vanilla bean paste
- 200 g red wine
- 270 g dark chocolate, broken into pieces (approx. 1 cm)
Red wine pears
- 2 pears (see Tips) cored and cut into thick wedges (approx. 2 cm)
- 4 tbsp soft dark brown sugar
- 200 g red wine
- 200 g whipped cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1568.8 kJ / 373.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 226.6 mg
Alternatywne przepisy
Polenta, mandarin and almond cake
2h 35min
Chocolate mousse soufflés
55 min
Apple cake
1 Std.
Marble cake
2h
Lemon cake
2h
Yoghurt cake
1h 40min
Matcha and raspberry swirled custard tarts
1 Std. 10 Min
Ricotta fruit tart
1 Std. 30 Min
Apple tart
1 Std.
Date and pistachio truffles (Bethith)
45min
Honey crème caramels
25u. 55min
Moscato panna cotta with pistachios
6 Std. 25 Min