Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Labne
- 1000 g Greek-style natural yoghurt
Gingernut base
- 125 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 250 g gingernut biscuits, broken into pieces
- 80 g shredded coconut
Labne filling
- 250 g pouring (whipping) cream
- 2 tsp gelatine powder
- 60 g icing sugar
Mango topping
- 300 g frozen mango, cut into pieces
- 2 tbsp caster sugar
- 125 g water
- 3 tsp gelatine powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1273.8 kJ / 303.3 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 105.1 mg
Alternatywne przepisy
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1h 10 min
Vitality truffles
25 min
Apricot Danish slice
40 min
Raspberry mini clafoutis
30 min
Black forest Christmas yule log
1h 30min
Pineapple passionfruit tart
4 Std. 30 Min
Raspberry chiffon cake
5h 15min
Ricotta fruit tart
1h 30min
Black & white chocolate tartufo
13 Std. 55 Min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30 min
Baked honey cheesecake
4 Std. 20 Min
Mini French apple cakes
1sa 35 dk