Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Labne
- 1000 g Greek-style natural yoghurt
Gingernut base
- 125 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 250 g gingernut biscuits, broken into pieces
- 80 g shredded coconut
Labne filling
- 250 g pouring (whipping) cream
- 2 tsp gelatine powder
- 60 g icing sugar
Mango topping
- 300 g frozen mango, cut into pieces
- 2 tbsp caster sugar
- 125 g water
- 3 tsp gelatine powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1273.8 kJ / 303.3 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 105.1 mg
Alternatywne przepisy
Blueberry frozen yoghurt cheesecake
14 Std. 55 Min
Rice cake with sweet azuki bean paste
8 godz. 30 min
Ricotta fruit tart
1 Std. 30 Min
Strawberry champagne cake
3h 10min
Chocolate truffle cake
2 godz. 15 min
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26h 35min
Sandwich sushi
1 Std. 45 Min
Rosewater madeleines
30 Min
Yoghurt soup cups
1 godz. 10 min
Strawberry amaze-balls
30 Min
Quatre quarts cake (four fourths cake)
1 Std.
Quick fruit sorbet
10min