Urządzenia i Akcesoria
Pistachio cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Syrup
-
raw sugar330 g
-
water370 g
-
honey1 tbsp
-
cinnamon quill1
-
ground cardamom1 tsp
-
dried fennel seeds1 tsp
-
orange zest only, no white pith1
Cake
-
salted butter softened, plus extra to grease190 g
-
shelled unsalted pistachio nuts plus an extra 2 tbsp to decorate280 g
-
raw sugar170 g
-
orange zest only, no white pith1
-
eggs3
-
full cream milk60 g
-
white vinegar1 tbsp
-
self-raising flour220 g
-
plain flour120 g
-
baking powder1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
581 mg
Białko
15.1 g
Kalorie
3430.6 kJ /
819.9 kcal
Tłuszcz
38.1 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
110 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2 godz. 35 min
Tropical upside down pineapple cake
1 godz. 10 min
Baked cheesecake
2 godz. 55 min
Bread pastry
55 min
Apple cake
1 godz.
Marble cake
2 godz.
Lemon cake
2 godz.
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
Rosewater madeleines
30 min
Coconut butter cake
1 godz.
Apple tart
1 godz.
Simple chocolate hazelnut cake
1 godz. 15 min