Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Syrup
- 330 g raw sugar
- 370 g water
- 1 tbsp honey
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp ground cardamom
- 1 tsp dried fennel seeds
- 1 orange, zest only, no white pith
Cake
- 190 g salted butter, softened, plus extra for greasing
- 280 g shelled unsalted pistachio nuts, plus 2 tbsp for decorating
- 170 g raw sugar
- 1 orange, zest only, no white pith
- 3 eggs
- 60 g full cream milk
- 1 tbsp white vinegar
- 220 g self-raising flour
- 120 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3447.6 kJ / 820.9 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 99.6 g
- Tłuszcz
- 41.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 554.9 mg
Alternatywne przepisy
Steamed lemon cake
2h 20 min
Caramel, date and walnut bundt
1h 15 min
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Finger lime tarts
2h 30 min
Almond briouats with honey and sesame seeds
1h
Peach and plum upside-down cake
50 min
Ricotta fruit tart
1h 30min
Chocolate and pear cake
1h 30min
Apple tea cakes
1h 10 min
Hazelnut torte
3 Std. 15 Min
Mini French apple cakes
1sa 35 dk
Chocolate fondant cake
40 min