Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
Manteiga q.b. p/ untar
lub Margarina q.b. p/ untar - 500 g água
- 50 g mel
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha integral, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de sal
- 35 g sementes de sésamo
- 35 g sementes de linhaça
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1150 kJ / 275 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Pão de espelta e trigo sarraceno
1 Std. 55 Min
Pão norueguês
55 Min
Pão de iogurte
50 Min
Pães de banana e centeio
1h 35min
Pão de alfarroba com alperces e amêndoa
3h 15min
Pão rápido com manteiga de caju
55 Min
Pão de fruta
2h 55min
Pão com gérmen de trigo e passas
55 Min
Pão de centeio e noz
1 Std. 25 Min
Pão integral caseiro com farinha de sementes
2h
Pão de forma integral
2h
Pão de centeio e aveia
1 Std. 30 Min