Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g arroz carolino
- Água q.b. p/ demolhar
- 800 g leite
- 80 g amido de milho
- 200 g leite de coco
- 100 g açúcar
- 2 mangas maduras cortadas em tiras p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1037 kJ / 248 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1h 20 min
Mousse de chocolate e avelã
5 min
Açordas de bacalhau e coentros com arroz de grelos
1h
Kaiserschmarrn (panquecas de passas)
35 Min
Risoto doce de coco
35 Min
Mostarda doce de alperce
Brak ocen
Pudim de caju
Brak ocen
Mousse de maracujá
10 min
Arroz-doce
40min
Mousse de maracujá e gengibre
8h 15min
Arroz doce de coco com manga
55min
Bolo de requeijão e abóbora
45min