Wersje kompatybilne
Gelado de banana com manteiga de amendoim e chocolate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g leite de coco
- 200 g amendoim torrado
- 600 g banana cortada em rodelas previamente congelada
- 130 g chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços
- 20 g óleo de coco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2420.6 kJ / 578.5 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 38.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.9 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 14 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Granizado de maçã e menta
5 Min
Gelado de bebida de soja
Brak ocen
Gelado de caramelo com crocante
8h
Bebida de sésamo e húmus de amêndoa
8h 25min
Granizado de melancia
5 Min
Gelado de cheesecake de limão
8h
Pasta de avelã e sementes de girassol
8 Std. 10 Min
Gelado de banana e chocolate
15min
Gelado de café
8h
Gelado de fruta da época
6 Std.
Gelado de canela
6 Std.
Gelado de banana
5 Min