Wersje kompatybilne
Esparguete integral com molho de abacate e 'parmesão' vegan
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parmesão vegan
- 100 g amêndoa s/ pele
- 100 g caju
- 1 c. sopa de levedura de cerveja
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de alho em pó
Esparguete
- 1200 g água
- 1 c. chá de sal
- 350 g esparguete integral
- 20 g manjericão
- 2 dentes de alho
- 320 g abacate maduro cortado em pedaços
- 30 g sumo de lima (2 unid. aprox.)
- 30 g azeite
- 150 g tomate-cereja cortado em quartos
- 100 g milho cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3533 kJ / 844.4 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 92.8 g
- Tłuszcz
- 45.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 12.6 g
- Sód
- 1203.5 mg
Alternatywne przepisy
Cuscuz de Legumes
25 Min
Massa com pesto de brócolos
30 Min
Tofu com caril katsu vegan
1 Std.
Salada de massa com grão e curgete
35 Min
Penne mediterrânico
50 Min
Penne com legumes no forno
1h 5min
Esparguete integral com pesto de ervilhas
30 Min
Salada iraniana com molho de abacate
15min
Quinoa malandra de cogumelos
40min
Chili com seitan
25 Min
Caril tailandês
45min
Arroz de cogumelos, curgete e manjericão
40min