Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g lentilhas vermelhas
- 3 dentes de alho
- 20 g azeite
- 220 g cebola cortada em pedaços
- 220 g cenoura cortada em pedaços
- 700 g água
- 1 pitada de sal
-
150
g acelgas vermelhas
lub 150 g espinafres vermelhos - 3 c. sopa de coentros, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 528.5 kJ / 126.3 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 110.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de curgete com cebolinho
40 dk
Creme da rama do alho-francês
40 dk
Creme de curgete e kale
45 Min
Sopa de tomate e lentilhas
35 dk
Creme de beterraba com laranja
40 dk
Sopa de amêndoa
45 Min
Aveludado de lentilhas
40 dk
Creme de couve-flor e manjericão
45 Min
Sopa de couve-flor e grão-de-bico
50 Min
Sopa de tomate, feijão e acelgas
45 Min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55 Min
Creme de curgete e abóbora
50 Min