Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 alcachofas frescas (con tallo)
- 2 cucharadas de zumo de limón
- 10 - 12 ramitas de perejil fresco (solo las hojas, limpias y secas)
- ½ - 1 diente de ajo
- 1 pellizco de sal
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de vino blanco seco
- 300 g de agua
- ½ pastilla de caldo de verduras
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 469 kJ / 112 kcal
- Białko
- 2.62 g
- Węglowodany
- 2.42 g
- Tłuszcz
- 10.17 g
- Błonnik
- 8.25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alcachofas con habitas al azafrán
50min
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40min
Alcachofas al limón
40min
Alcachofas a la cerveza
45min
Timbal de escalivada con patatas (Cataluña)
1h
Berenjenas y calabacines marinados
1h 30min
Alcachofas de Tudela con vinagreta al aroma de cítricos (Navarra)
12sa 30 dk
Berenjenas rellenas con huevo
1h
Guacamole de yogur
5min
Habas tiernas rehogadas
30min
Alcachofas en aceite
1 Std. 40 Min
Pak choi salteado
10min