Alcachofas a la romana

3.3 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 unidades

Składniki

  • 4 alcachofas frescas (con tallo)
  • 2 cucharadas de zumo de limón
  • 10 - 12 ramitas de perejil fresco (solo las hojas, limpias y secas)
  • ½ - 1 diente de ajo
  • 1 pellizco de sal
  • 40 g de aceite de oliva
  • 100 g de vino blanco seco
  • 300 g de agua
  • ½ pastilla de caldo de verduras

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 136 kcal / 571 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 6.8 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 89.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...