![Corona di pan di pizza Corona di pan di pizza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5E8FC66A-F597-4A46-9016-BC82707ADF3A/Derivates/4AD7B353-5EEB-432F-A2B1-013682EAB06A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di mozzarella, ben sgocciolata
- 100 g di acqua
- 10 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 150 g di farina tipo 00
- 120 g di farina manitoba
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
-
70
g di concentrato di pomodoro
lub 70 g di passata di pomodoro molto densa - ½ cucchiaino di origano secco
- 10 pomodori datterino piccoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1079 kJ / 258 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filoncini alla cipolla
3h 50min
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20min
Focaccia tramezzino
2hod. 5min
Piadina romagnola
15 分钟
Colomba salata integrale al prosciutto di Praga
3 Std.
Filone saporito
5 Std. 20 Min
Nodini mediterranei
3h 50min
Chiocciole al formaggio
4h 15min
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3h 45min
Grissoni rustici saporiti
1 Std. 40 Min
Mantovanine
2h 45min
Focaccia a sorpresa
2h