Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di mozzarella, ben sgocciolata
- 100 g di acqua
- 10 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 150 g di farina tipo 00
- 120 g di farina manitoba
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
-
70
g di concentrato di pomodoro
lub 70 g di passata di pomodoro molto densa - ½ cucchiaino di origano secco
- 10 pomodori datterino piccoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1079 kJ / 258 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fagotto napoletano
2 Std. 15 Min
Chiocciole al formaggio
4h 15min
Panini al latte ripieni di crema alla vaniglia
40min
Focaccia tramezzino
2 godz. 5 min
Pain au chocolat
5 Std.
Filone saporito
5 Std. 20 Min
Pane scugnizzo
2h
Stella di pane
3 Std. 30 Min
Attorcigliati al sale marino
3u. 15min
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3 godz. 45 min
Treccine al finocchio
3 Std.
Ghirlanda centrotavola
5h 5min