Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 pés de hortelã, só as folhas
- 1 limão, só a raspa
- 50 g cebola
- 30 g azeite
- 300 g arroz p/ risoto
- 60 g vinho branco
- 750 g água
- 150 g ervilhas descongeladas
- 250 g bacalhau fresco s/ pele cortado em pedaços (3-4 cm)
- 1 c. chá de sal
- 40 g manteiga cortada em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2125 kJ / 508 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 438 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de bacon e avelã
40 dk
Risoto de bacalhau com grão
40 dk
Risoto de dourada
1sa
Risoto de bacon e alho-francês
35 dk
Risoto de bacalhau com grelos e broa de avintes
1sa
Risoto doce de vinho do Porto branco com praliné
1 Std. 15 Min
Risoto de corvina e amêijoa
50 Min
Risoto de línguas de bacalhau
55 Min
Risoto de salmão fumado e alho-francês
30 Min
Risoto de curgete e bacon
35 dk
Risoto de bacalhau
50 Min
Risoto de curgete e camarão
35 dk