Rotkohlröllchen mit Burgunder-Jus

Rotkohlröllchen mit Burgunder-Jus

3.6 14 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Apfelringe, getrocknet
    100 g
  • Nüsse (z. B. Walnüsse)
    50 g
  • Brötchen altbacken, in Stücken
    2
  • Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
    1
  • Schinkenspeck, gewürfelt
    60 g
  • Butter
    40 g
  • Rosine
    50 g
  • Sahne
    120 g
  • Burgunder Rotwein (ersatzweise anderer, trockener Rotwein)
    350 g
  • Salz
    2 Prisen
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Piment
    1 Prise
  • Wasser
    500 g
  • Fleischbrühe (für 0,5 l)
    1 Würfel
  • Rotkohlblätter (äußere Blätter)
    8
  • Zucker
    30 g
  • Speisestärke in 2 EL Wasser angerührt
    15 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 11 g
Kalorie 2352 kJ / 562 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 6.5 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...