Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 30 g Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Wasser, lauwarm
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 400 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Salz
Belag
- 100 g passierte Tomaten, konserviert
- 4 - 6 Blätter Basilikum, abgezupft
- 1 - 2 Prisen Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 20 g natives Olivenöl
- 16 Cherry-Tomaten, halbiert
- 90 g Rucola, in Stücken
- 200 g Büffel-Mozzarella, in Stücken (1 cm), oder Burrata-Käse (Mozzarella mit Creme fraiche gefüllt)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3489 kJ / 834 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Pizza Bianco mit Pesto und Mozzarella
1h 25 min
Pizza Margherita
1 Std. 35 Min
Pizza Vier Jahreszeiten
1 Std. 30 Min
Gemüsepizza
1 godz. 40 min
Paprika-Pizza
1h 55 min
Tomaten-Rucola-Pizza
50 min
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1h 20 min
Pizza Margherita mit Bier
2u. 10min
Pizza auf römische Art
1 godz. 40 min
Pizza-Bruschetta
1 Std. 30 Min
Pizza alla marinara (auf Seefahrerart)
1 Std. 35 Min
Pizza mit Rucola und Parmaschinken
1 Std.