Pizza Frescolina

Pizza Frescolina

4.6 71 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
2 Portionen

Składniki

Teig
  • Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Wasser lauwarm
    220 g
  • Zucker
    1 TL
    1 TL Backmalz
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
    1 Pck. Trockenhefe
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    400 g
  • Salz
    1 TL
Belag
  • passierte Tomaten, konserviert
    100 g
  • Basilikum abgezupft
    4 - 6 Blätter
  • Salz
    1 - 2 Prisen
  • Pfeffer
    1 Prise
  • natives Olivenöl
    20 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    16
  • Rucola in Stücken
    90 g
  • Büffel-Mozzarella in Stücken (1 cm), oder Burrata-Käse (Mozzarella mit Creme fraiche gefüllt)
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 31 g
Kalorie 3489 kJ / 834 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 99 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...