Lachsburger mit Parmesan-Zucchini

Lachsburger mit Parmesan-Zucchini

4.0 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

Parmesan-Zucchini
  • Parmesan in Stücken
    60 g
  • Weißbrot in Stücken
    60 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 TL
  • Zucchini in Stiften (5 x 1 cm)
    500
Mayonnaise
  • Sonnenblumenöl
    150 g
  • Ei
    1
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Essig
    1 TL
  • Dijon-Senf
    2 TL
  • Salz
    ½ TL
Lachsburger und Fertigstellung
  • Schalotten halbiert
    60 g
  • Estragon abgezupft
    1 EL
  • Dill abgezupft
    5 g
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in Stücken
    400 g
  • Erbsen, TK
    80 g
  • geriebene Zitronenschale unbehandelt
    1 EL
  • Salz
    ½ TL
  • Olivenöl
    2 EL
  • Burgerbrötchen
    4
  • Cherry-Tomaten halbiert
    160 g
  • grüne Salatblätter zum Servieren
    8

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 40 g
Kalorie 4110 kJ / 982 kcal
Tłuszcz 68 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...