Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Mozzarella, abgetropft, in Stücken
Teig
- 330 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 TL Zucker
- 1 ½ TL Salz
- 20 g Butter
- 550 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
Belag und Fertigstellung
- ½ TL Pfeffer
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 1 EL Pizzagewürz
- ½ TL Salz
- 220 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt
- 100 g gekochter Schinken, gewürfelt (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1061 kJ / 253 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza Frescolina
1h 40min
Räucherlachs-Pizza
1h
Fladenbrot Quattro Formaggi
40min
Champignonpizza
1h 40min
Antipasti-Päckchen
2h 20min
Tomaten-Rucola-Pizza
50min
Flammkuchen, klassisch
1h
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1h 20min
Pizza Greco
1h 20min
Pizza-Bruschetta
1h 30min
Pizza alla marinara (auf Seefahrerart)
1h 35min
Pizza mit Schinken und Pilzen
1h 45min