Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 465 g di latte intero
- 115 g di panna (min. 30% di grassi)
- 175 g di zucchero
- 35 g di amido di mais (maizena)
- 35 g di amido di riso
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 175 g di tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 9075 kJ / 2169 kcal
- Białko
- 45.9 g
- Węglowodany
- 270.3 g
- Tłuszcz
- 107.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20min
Crema al limone
10h 20min
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6h
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55min
Crema pasticcera
15min
Panna montata
10min
Pan di Spagna
1h 50min
Albumi montati a neve
5 min
Éclair alla crema di limone
4 Std.
Crema inglese (di Luca Montersino)
20min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Crema chantilly
35 min