![Glassa al cioccolato Glassa al cioccolato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EB1EACB4-1879-4DE2-A5C9-663603C90F2A/Derivates/E9C307BD-F9D9-459D-842C-432F30B644FF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 80 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 914.2 kJ / 218.5 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 12.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12 Std. 20 Min
Pasta di zucchero
1 godz. 10 min
Glassa al burro
10 Min
Crema al burro al cacao
10 Min
Panna montata
10 Min
Profiteroles
2 Std.
Cream tart
4 Std.
Pasta Choux
2 Std.
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Glassa di zucchero
10 Min
Crema tartufo
12 Std. 20 Min
Ganache al cioccolato
12 Std. 20 Min