![Pasta di zucchero Pasta di zucchero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2B698C40-3E0B-4BEB-AF51-8334A56FB00B/Derivates/7F00B2E6-D7BF-4534-9B56-279AC1C898E5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g di gelatina in fogli
- 25 g di acqua
- 500 g di zucchero
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato, fatto in casa
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale -
50
g di miele di acacia
lub 50 g di sciroppo di glucosio - zucchero a velo per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 8916 kJ / 2131 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 567.9 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12h 20 min
Glassa al burro
10 min
Crema al burro al cacao
10 min
Cream tart
4 Std.
Cioccolato temperato
15 min
Glassa al cioccolato
20 min
Pasta Choux
2 Std.
Glassa di zucchero
10 min
Cioccolato plastico
12 Std.
Ganache al cioccolato
12h 20 min
Macaron al cioccolato
24h
Caramelle gommose alla frutta
3 Std. 20 Min