![Profiteroles Profiteroles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85528036-2D4F-487C-B4D3-B6458D28CD25/Derivates/379A2A1C-E009-417B-8E83-4FD812C7A5D1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta Choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiaini di zucchero (10 g)
- 120 g di farina
- 3 uova (da 60 g circa)
Salsa al cioccolato e preparazione dei profiteroles
- 250 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 40 g di burro a pezzi
- 200 g di latte
- gelato alla vaniglia
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè al cioccolato
3j
Cioccolato plastico
12klst
Crema pasticcera
15 min
Glassa al cioccolato
20 min
Pasta Choux
2h
Panna montata
10 min
Pan di Spagna
1h 50 min
Crema tartufo
12h 20 min.
Tartufi con cuore al cocco
6h 50min
Bon bon ripieni di gianduia
1h 30 min
Ganache al cioccolato
12h 20 min.
Crema chantilly
35 min