Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di zucchero
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato, fatto in casa
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 220 g di mandorle pelate
- 1 albume (30 g circa)
-
20
g di acqua
lub 20 g di Maraschino
- Wartości odżywcze
- na 100 grammi
- Kalorie
- 1958 kJ / 468 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Błonnik
- 5.9 g
Alternatywne przepisy
Dolcetti siciliani di mandorle
45min
Glassa di zucchero
10 分钟
Cassata siciliana
6h 35min
Paste di mandorla al pistacchio
3h 30min
Bon bon di marzapane
1sa 50 dk
Scarcella di pasqua ripiena
55min
Pasta Choux
2小时
Pan di Spagna
1sa 50 dk
Minnuzze di Sant'Agata
7h 30min
Iris siciliani
4 godz. 10 min
Tetù
1sa 50 dk
Cartocci e viennesi siciliani
3 godz. 15 min