Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno al cioccolato
- 150 g di panna (35% di grassi)
-
170
g di cioccolato fondente a pezzi
lub 170 g di cioccolato al latte a pezzi - 30 g di zucchero
- 45 g di burro a pezzi
Baci di dama
- 200 g di mandorle pelate
- 200 g di zucchero
- 200 g di farina tipo 00
- 200 g di burro a pezzi
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 838 kJ / 201 kcal
- Białko
- 2.46 g
- Węglowodany
- 15.69 g
- Tłuszcz
- 14.21 g
- Błonnik
- 1.62 g
Alternatywne przepisy
Biscotti di pasta sablée
12h 40min
Biscottini di vetro
45 Min
Baci di dama (senza zucchero)
1 Std. 30 Min
Biscottini alle mandorle
35 Min
Frollini classici al burro
50 Min
Biscotti intrecciati (di Erica Liverani)
1 godz. 20 min
Canestrelli
1sa 50 dk
Biscotti al burro
50 Min
Biscotto ciocco-cocco
2 godz. 50 min
Biscotti girelle
2h 45min
Cannoncini alla crema
3 godz.
Baci di dama
1 Std. 30 Min