Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 250 g plain flour
- 150 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 1 large egg
- 1 Tbsp white wine vinegar
- 1 tsp fine sea salt
Filling
- 100 g Emmental cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 sprig fresh parsley, leaves only
- 500 g pumpkin flesh, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 150 g bacon lardons
- 280 g crème fraîche
- 3 large eggs
- 2 Tbsp fresh chives, chopped
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1504 kJ / 359.5 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 445.4 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin and Onion Galette with Autumn Coleslaw
55min
Vegetable Tart
1 Std. 15 Min
Pumpkin and Spinach Pie
1 godz. 35 min
Carrot, Apple and Chia Muffin Bites
1 Std. 15 Min
Pumpkin Risotto with Bacon
50min
Sweet Potato and Courgette Frittata
45 min
Tagliatelle with Pumpkin
1h 10min
Courgette and Parmesan Muffins
50min
Vegetable Cheese Muffins
35min
Pumpkin, Feta and Caramelised Onion Tart
1h 10min
Butternut Squash Macaroni Cheese
1 Std. 15 Min
Broccoli and Bacon Tarts
45 min