Pumpkin Quiche

Pumpkin Quiche

3.9 37 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 portions

Składniki

Pastry
  • plain flour
    250 g
  • unsalted butter cold, diced, plus extra for greasing
    150 g
  • large egg
    1
  • white wine vinegar
    1 Tbsp
  • fine sea salt
    1 tsp
Filling
  • Emmental cheese cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • fresh parsley leaves only
    1 sprig
  • pumpkin flesh cut in pieces (2-3 cm)
    500 g
  • onions quartered
    150 g
  • olive oil
    20 g
  • bacon lardons
    150 g
  • crème fraîche
    280 g
  • large eggs
    3
  • fresh chives chopped
    2 Tbsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • ground nutmeg
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 359.5 kcal / 1504 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 26.2 g
Węglowodany 21.4 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 13.3 g
Sód 445.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...