Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 100 g mixed vegetables (e.g. celery, carrot and onion), cut in pieces (2-3 cm)
- water, for cooking pasta
- 3 tsp fine sea salt
-
400
g minced veal, broken in pieces
lub 400 g beef mince, broken in pieces - 1 pinch ground black pepper
- 320 g egg pasta, dried, type tagliatelle
- 60 g dry white wine
- 50 g onions, quartered
- 100 g bacon lardons (1-2 cm)
- 700 g pumpkin flesh, cut in pieces (2-3 cm)
- 200 g mozzarella, cut in pieces (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1832 kJ / 438 kcal
- Białko
- 26.4 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Chicken and Barley Stew
50min
Baked Penne with Vegetables
1h 5 min
Beef-Ragout with Macaroni
30 min
Broccoli and Ham Pasta Bake
1h 10min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25min
Creamy Mustard Chicken Stew
40min
Avocado Pesto Orecchiette
35min
Ham and Leek Pasta Sauce
30 min
Pumpkin Quiche
2 godz. 5 min
Butternut Squash Macaroni Cheese
1 godz. 15 min
Creamy Broccoli Sauce
35min